Yläpohjan saneerauksen saa meiltä kätevästi kokonaispalveluna

mennessä | loka 23, 2023 | Eristäminen | 0 Kommenttia

Kun on aika saneerata talon koko yläpohja, tarvitsee soittaa vain yhteen numeroon – meille! Hoidamme yläpohjan uusimisen alusta loppuun pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla. Pian kotona pääsee nauttimaan pienemmistä lämmityskuluista, paremmasta sisäilmasta ja huolettomasta asumisesta.

Missä tilanteissa kannattaa saneerata kerralla koko yläpohja?

Usein asumismukavuus paranee ja lämmityslasku pienenee jo pelkällä eristeiden lisäyksellä tai vaihdolla. Kaiken voi saneerata kertarykäyksellä, jos yläpohjassa on useampi asia rempallaan:

  • Eläimet. Yläpohjasta voi löytyä eläinten tekemiä tuhoja, raatoja ja jätöksiä. 
  • Energiahukka. Kokonaan uusilla eristeillä yläpohjasta saa huomattavasti energiatehokkaamman.
  • Yläpohjan kokonaiskunto. Kokonaisvaltaisella remontilla voi varmistua, että höyrynsulkumuovi ja rakenteet eristeiden sisällä ovat kunnossa.
  • Kosteus. Yläpohjaan on voinut päästä kosteutta esimerkiksi ennen kattoremonttia, ja eristeet ovat märkiä.
  • Muu remontti. Jos esimerkiksi ilmanvaihtoputket halutaan vaihtaa tai eristää uudelleen, on helpompi, että yläpohja on tyhjennetty eristeistä täysin. 

Kun yläpohjassa on monia ongelmia, se on usein helpompi remontoida kerralla kuntoon.

Näin saneeraus etenee

1. Yläpohjan vanhojen eristeiden poisto

Yläpohjan saneeraus alkaa vanhojen eristeiden poistamisella. Kun kostuneet tai homehtuneet eristeet saadaan pois, paikat pysyvät jatkossa terveenä. Toimitamme aina vanhat eristeet kierrätykseen! 

Kierrätyksen aika. Hei hei, vanhat eristeet!

2. Höyrynsulun tarkastus ja tiivistys

Seuraavaksi tarkastetaan höyrysulku. Korjaamme höysynsulun repeämät ja reiät, jotta kosteus ei pääse rakenteisiin. Tarvittaessa myös desinfioimme rakenteet. Höyrynsulku tiivistetään huolellisesti, jolloin eristys pääsee toimimaan tehokkaammin. Huolella toteutettu höyrynsulku ehkäisee kosteusvaurioita ja parantaa talon energiatehokkuutta. 

3. Ilmastointiputkien tarkastus ja tarvittaessa uusiminen

Sitten ovat vuorossa ilmastointiputket. Vanhat, vaurioituneet tai likaantuneet ilmastointiputket heikentävät ilmanlaatua sisätiloissa ja kasvattavat energiankulutusta. Vääränlainen tai vaurioitunut liesituulettimen putki voi olla myös paloturvallisuusriski. Hyvin eristetyt ja tarvittaessa kokonaan uudet ilmastointiputket parantavat ilmanvaihtoa ja luovat terveellisemmän ja mukavamman sisäilman.

Asennuksen jälkeen ilmastointiputket teipataan huolellisesti. Näin putkiin ei jää vuotoja ja ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti.

Kodin sisäilma kärsii, jos ilmastointiputket eivät ole kunnossa.

4. Kulkusiltojen rakentaminen

Oikein rakennettua ja lujaa kulkusiltaa pitkin yläpohjassa voi liikkua helposti myöhemminkin tallomatta eristeitä. Kun eristeet pysyvät muodossaan, ei tarvitse pelätä lämpövuotoja.

Uudella kulkusillalla kelpaa kuljeksia myöhemminkin.

5. Uusien, energiatehokkaiden eristysten puhallus

Lopuksi päästään puhaltamaan yläkattoon uudet eristeet. Ne parantavat katon lämmöneristystä ja vähentävät lämmityskustannuksia.

Uusi eriste huolehtii, ettei kodin lämpö karkaa harakoille. Kuvan eriste on hengittävää ja ekologista Termex-selluvillaa.

6. Valmista tuli!

Enää ei nurkissa vedä tai lämmityslasku postilaatikossa jännitä! Kun valitsee työn tekijäksi pitkän linjan ammattilaisen, voi olla varma, että uusitun yläpohjan alla saa asustaa turvallisin mielin. Huolella saneerattu yläpohja pitää talon terveellisenä ja mukavana asua, ja kiinteistön arvo säilyy tai jopa nousee.

Soita meidät tarkastuskäynnille!